You are currently viewing Cea mai mare captură:  Droguri în valoare de peste 3 milioane de euro decoperite în Punctul de Trecere a Frontierei Bechet

Cea mai mare captură: Droguri în valoare de peste 3 milioane de euro decoperite în Punctul de Trecere a Frontierei Bechet

Polițiștii de frontieră au descoperit peste un milion de comprimate cu substanță activă din categoria drogurilor de risc, ce au o valoare de peste 3 milioane de euro, în Vama Bechet. Acestea erau ascunse într-un camion încărcat cu semințe de floarea soarelui, condus de un șofer bulgar.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Bechet – judeţul Dolj au descoperit, într-un autocamion încărcat cu seminţe de floarea soarelui, mai multe cutii cu medicamente ce conţineau 1.186.785 de comprimate ce aveau ca substanţă activă Alprazolam, ce se regăseşte pe lista drogurilor de risc„, se menționează într-un  un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră (IGPF) transmis marţi.

Un cetățean bulgar conducea camionul încărcat cu semințe de floarea soarelui, în care au fost găsite drogurile. Cercetările au fost preluate de procurorii DIICOT – Serviciului Teritorial Craiova , iar șoferul camionului a fost arestat preventiv pentru  30 de zile sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de droguri de risc.

„În compartimentul pentru marfă al mijlocului de transport au fost descoperite, pe lângă marfa transportată, mai multe cutii cu medicamente. În urma controlului amănunţit s-a stabilit că pachetele respective conţineau 79.119 blistere cu 1.186.785 de comprimate, ce aveau ca substanţă activă Alprazolam, substanţă care se găseşte în Tabelul nr 3 din Legea 143/2000 privind prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri„, potrivit sursei citate anterior.

Un laborator de specialitate a efectuat o expertiză asupra întregii cantități de medicamente , iar rezultatul a fost unul pozitiv.

Procurorii DIICOT ai Serviciului Teritorial Craiova continuă cercetările pentru săvârşirea infracţiunii de introducere sau scoatere din ţară, precum şi importul ori exportul de droguri de risc, fără drept, urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

Camionul a fost indisponibilizat la sediul Punctului de Frontieră Bechet, iar șoferul bulgar a fost reținut pentru 24 de ore, apoi prezentat în instanță cu propunere de arestare preventivă. Pe numele său a fost emis un mandat de arestare pentru 30 de zile.

Editor: I.F.A.