You are currently viewing Radu Popa: Raportul lui Arafat escamotează adevărul

Radu Popa: Raportul lui Arafat escamotează adevărul

Șeful DSU, Raed Arafat, a prezentat, ieri, filmul evenimentelor petrecute în seara exploziei de la crevedia, rezumând modul în care ua intervenit echipajele de urgență. Potrivit oficialului, apelul care anunța incendiul a fost la 18:48, primele echipaje ISUBIF, Detașamentul Buftea, au ajuns la ora 19:06, iar la 19:10 au ajuns și echipajele ISU Dâmbovița. „Primele măsuri au fost evacuarea populației, 10 case. S-a închis circulația, s-a relizat dispozitiv de răcire a cisternelor, de stingere a construcțiilor care începuseră să ardă (…) La 19:32 s-a emis mesaj Ro-Alert, iar planul Roşu a fost activat la 19:39. Concomitent cu acțiunile specifice, a continuat evacuarea populației (…) Am insistat ca jandarmii să fie foarte fermi și să evacueze civilii, inclusiv personalul MAI. Altfel, la a doua explozie am fi avut alte zeci de civili răniți”, a relatat Raed Arafat.

O poveste contestată de către deputatul de Dâmbovița, Radu Popa, aflat la fața locului, în seara în care a avut loc deflagrația. Social-democratul spune că perimetrul de securitate a fost ridicat târziu, astfel că, la momentul producerii celei de-a doua explozii, „presa si civilii se plimbau în voie pe stradă”.

Raportul lui Arafat escamotează adevărul. Ca unul care am fost la locul nenorocirii în seara aceea neagră spun aici că în jurul orei 20.30 când eu am ajuns acolo “comandatul operațiunii” nu ordonase ridicarea nici unui perimetru de securitate.

Presa si civilii se plimbau în voie pe stradă, fapt dovedit de a doua explozie care a fost filmată live.

Regulamentul ISU spune că la incendiile cu combustibili, perimetrul de securitate se face la min. 800 de metri”, scrie Radu Popa, pe pagina sa de socializare.

AUTOR: F.S.