You are currently viewing Sistemul de iluminat public va fi modernizat în 16 comune dâmbovițene

Sistemul de iluminat public va fi modernizat în 16 comune dâmbovițene

Prezent, astăzi, în județul Dâmbovița, președintele Administrației Fondului pentru Mediu, Laurențiu Neculaescu, a participat, alături de președintele Consiliului Județean, Corneliu Ștefan și de prefectul, Claudia Gilia, la semnarea a 17 contracte de finanțare prin care primarii a 16 comune dâmbovițene vor moderniza sistemul de iluminat public din localitățile pe care le conduc. Investițiile, însumate, se ridică la aproximativ 18.000.000 de lei. Acestea se adaugă la cele 14 contracte de finanțare semnate, în luna mai, pentru îmbunătățirea iluminatului public și eficientizarea energetică a unor unități de învățământ în valoare de 21.000.000 lei, reamintește Corneliu Ștefan.

„În câteva luni, doar prin programele AFM, 30 de comune au accesat aproximativ 39.000.000 de lei.
Optimizarea iluminatului public este un aspect care va duce la diminuarea cheltuielilor directe ale administrațiilor publice din județul nostru. De asemenea, un iluminat public modern echivalează cu utilizarea rațională a energiei electrice, reducerea costului investițiilor și a cheltuielilor anuale de exploatare a instalațiilor electrice de iluminat.
Pe lângă factorul economic, mult mai important, cred eu, este factorul social! Realizarea unui iluminat corespunzător va duce la creșterea siguranței circulației pietonale și rutiere, precum și la evitarea actelor de vandalism.
Toate acestea vor contribui la creșterea calității vieții în județul Dâmbovița”, subliniază președintele CJD.

AUTOR: F.S.