You are currently viewing Veteranul de război Nistor Dumitru, din Titu, sărbătorit la împlinirea vârstei de 100 de ani

Veteranul de război Nistor Dumitru, din Titu, sărbătorit la împlinirea vârstei de 100 de ani

Veteranul de război, Nistor Dumitru, din Titu, a fost sărbătorit, astăzi, la împlinirea vârstei de 100 de ani. Administrația locală și reprezentanții Garnizoanei Târgoviște i-au oferit distincții, pentru atingerea „vârstei de aur” și pentru sacrificiile sale.

„Astăzi, 4 septembrie 2023, într-un cadru festiv am sărbătorit împlinirea a 100 de ani a veteranului de război maior rtr . NISTOR T. DUMITRU, născut la 4 septembrie 1923 în comuna Produlești, Dâmbovița, actualmente cetățean al orașului nostru.
NISTOR T. DUMITRU a luptat , în perioada 10 mai 1944 – 10 mai 1945 ca radiotelegrafist în cadrul Regimentului 1 Transmisiuni Aero, cu gradul de sergent, de unde la data de 10 mai 1946 este lăsat la vatră cu gradul de maior rtr.
În cadrul evenimentului au fost prezenți: doamna prof. Gabriela Chițu – viceprimar al orașului Titu, domnul administrator public Adrian Marius Sandu, domnul colonel rz. Viorel Simescu – președintele Filialei Dâmbovița a Asociației Naționale a Veteranilor de Război, domnul maior Bogdan Bărbieru – comandantul Comenduirii Garnizoanei Târgoviște și doamna bibliotecar Nicoleta Liliana Grigorescu- președinte subfiliala Cultul Eroilor „ Mihai Viteazul” Titu, Dâmbovița.
Să ne revedem sănătoși la 101 ani!”, transmite Primăria Titu.

AUTOR: F.S