You are currently viewing Klaus Iohannis și premierul Luxemburgului au vizitat baza militară de la Cincu

Klaus Iohannis și premierul Luxemburgului au vizitat baza militară de la Cincu

Klaus Iohannis a sosit, marţi, la baza militară de la Cincu, judeţul Braşov, însoţit de prim-ministrul Marelui Ducat al Luxemburgului, Xavier Bettel, care efectuează o vizită la invitaţia părţii române.

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, cei doi înalţi oficiali au consultări politice, vizitează împreună trupele staţionate la Centrul Naţional de Instruire Întrunită „Getica” din Cincu şi urmează să se adreseze militarilor luxemburghezi care fac parte din Grupul de luptă NATO din România.

De asemenea, la vizită participă şi viceprim-ministrul şi ministrul Apărării luxemburghez, Francois Bausch.

,,Vizita domnului Prim-ministru și prezența militarilor luxemburghezi în România dovedesc puterea Alianței Nord-Atlantice și prietenia româno-luxemburgheză. Prin efortul comun al militarilor noștri, români și luxemburghezi, împreună cu ceilalți aliați, sporim capacitatea de răspuns a NATO la amenințările actuale de securitate.

România reprezintă astăzi un centru important al posturii întărite de descurajare și apărare a NATO pe Flancul Estic și la Marea Neagră, regiune de interes strategic pentru securitatea spațiului euroatlantic. Grupul de Luptă NATO de la Cincu, care reunește militari din Franța, Belgia, Țările de Jos și Luxemburg, constituie nucleul acestei construcții aliate. Mulțumesc militarilor din Statele Unite, Franța, Belgia, Polonia, Portugalia, Spania, Macedonia de Nord, Luxemburg și Marea Britanie pentru prezența și activitatea în cadrul diferitelor structuri NATO din țara noastră.

Împreună cu Aliații, vom întări pe mai departe structurile NATO de pe teritoriul României, în special acest Grup de Luptă.

Totodată, România va continua să sprijine Ucraina, atât timp cât va fi necesar. Găzduirea hub-ului pentru instruirea piloților de avioane F-16, inclusiv ucraineni, reprezintă un exemplu clar al acestui angajament„, a transmis președintele Klaus Iohannis.

editor: I.F.A.