You are currently viewing Bulgaria a declarat starea de dezastru în stațiunea Țarevo din cauza inundațiilor puternice

Bulgaria a declarat starea de dezastru în stațiunea Țarevo din cauza inundațiilor puternice

În Bulgaria, autoritățile au declarat stare de dezastru din cauza unor inundații în stațiunea Țarevo. Locuitorii au fost îndemnați să se adăpostească în locuri înalte, unde apa nu poate să ajungă la ei, iar doi oameni au murit.

Sirenele de avertizare au pornit în stațiunea bulgară Țarevo după ce o furtună a provocat inundații grave. În campingul Arapia, apa a atins și 2 metri. Mai multe mașini au fost măturate de ape și au ajuns în mare, iar doi oameni și-au pierdut viața – relatează agenția Reuters.

Potrivit presei locale, 60 de persoane au fost evacuate. De asemenea, bungalouri şi hoteluri aflate pe ţărmul Mării Negre au fost inundate. Mai mulți oameni aflați în pericol au sunat la numărul de urgență 112 – spune purtătorul de cuvânt al poliției din Burgas.

Echipaje de pompieri din alte localități bulgare au fost trimise în stațiunea Țarevo ca să îi ajute pe pompierii de acolo să acționeze.

Traficul a fost blocat între localitățile Varvara și Sinemoreț. 15 regiuni din Bulgaria sunt sub cod galben de vânt puternic și furtuni, în timp ce regiunea Burgas este sub cod portocaliu.

Editor: I.F.A.