You are currently viewing Fostul preşedinte al Dinamo Bucureşti, Dorin Şerdean, trimis în judecată de Parchetul European (EPPO) din Bucureşti pentru fraudă

Fostul preşedinte al Dinamo Bucureşti, Dorin Şerdean, trimis în judecată de Parchetul European (EPPO) din Bucureşti pentru fraudă

Fostul preşedinte şi acţionar majoritar al clubului de fotbal Dinamo Bucureşti, Dorin Şerdean, a fost trimis în judecată de Parchetul European (EPPO) din Bucureşti pentru o fraudă de 13 de milioane de euro care implică fonduri europene şi naţionale.

Dosarul a fost înregistrat marţi la Tribunal Bucureşti, părţi civile fiind Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene şi firmele Sengher Sisteme SRL, Old&New Construct SRL, Wagramer Termo 2000 SRL, Condor Păduraru SRL şi Top Decon SRL, potrivit portalului instanţelor de judecată, consultat de Agerpres. Conform unui comunicat al EPPO, Parchetul European din Bucureşti a trimis un dosar penal Tribunalului Bucureşti, unde un fost preşedinte al clubului de fotbal Dinamo Bucureşti a fost inculpat pentru fraudă. Dorin Şerdean a fost și viceprimar al municipiului Alba Iulia.
Dorin Şerdean, care se află în prezent în arest preventiv, este suspectat că a emis 18 scrisori de garanţie false către adjudecatari ai proiectelor finanţate din fonduri UE şi naţionale, care pretindeau că asigură proiectele împotriva potenţialelor daune. Se crede că acesta a desfăşurat activitatea în numele unei firme înregistrate în Spania sub controlul său, folosind documente false şi inexacte. Potrivit probelor strânse în timpul percheziţiilor, în perioada mai 2020 – martie 2022 inculpatul a reuşit să depună, prin diverşi intermediari şi reprezentanţi ai şase societăţi comerciale, documente inexacte şi false către autorităţile contractante în cadrul unor proiecte finanţate în principal din fonduri UE. Utilizarea acestor documente a dus la un câştig nejustificat de aproximativ 13 milioane euro, din care 11 milioane euro proveneau din Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR) al UE.

Editor: I.F.A.