You are currently viewing Sorana Cîrstea, după înfrângerea dureroasă din sferturile US Open: „Cred că scorul este destul de dur pentru ceea ce s-a jucat”

Sorana Cîrstea, după înfrângerea dureroasă din sferturile US Open: „Cred că scorul este destul de dur pentru ceea ce s-a jucat”

Sorana Cîrstea a fost eliminată, în această dimineață, în sferturile de finală de la US Open. Karolina Muchova, a 10-a jucătoare a lumii, s-a impus în mod clar cu scorul de 6-0, 6-3, după o oră și 39 de minute de joc, obținând calificarea în premieră în semifinalele turneului de la Flushing Meadows. După victoria în fața româncei, pentru Muchova urmează duelul cu Coco Gauff, care a eliminat-o în două seturi, aseară, pe Jelena Ostapenko, scor 6-0, 6-2.

La finalul partidei, jucătoarea din Târgoviște a oferit un interviu pentru Eurosport în care a comentat prestația sa din sferturi. Românca a vorbit despre cât de dificil a fost acest meci, a cincea confruntare directă cu Muchova, care a jucat cel mai bun tenis al ei.

Un meci dificil, cred că în seara asta Karolina a jucat foarte bine, din cele cinci întâlniri în seara asta cred că a produs cel mai bun tenis. Cred că scorul este destul de dur pentru ceea ce s-a jucat, am avut foarte multe mingi de break în primul set, foarte multe oportunități pe care nu le-am fructificat…
La 3-0 un game lung, apoi la 4-0, 40-15 pe serviciul meu, cred eu că dacă acolo intram din nou în joc, să fac un 3-2, probabil că lucrurile ar fi stat altfel, dar per total în seara asta cred că a jucat mai bine decât mine, merită victoria și a reușit să vină cu soluții la toate planurile mele și, din nou, un meci nu atât de dur cum o spune scorul„, a declarat Sorana Cîrstea.

După parcursul ei la ultimul turneu de Grand Slam al anului, unde a eliminat din competiție jucătoare de top, precum Elena Rybakina, favorita nr. 4 de la Flushing Meadows, și Belinda Bencic, cap de serie nr. 15, Sorana a obținut un premiu important. Pentru calificarea în premieră în sferturi la US Open, românca a încasat un cec de 455.000 de dolari (aproximativ 423.900 de euro). În plus, ea a primit și 430 de puncte în clasamentul WTA, urcând de pe locul 30 până pe cea de-a 26-a poziție a ierarhiei mondiale, fiind la doar 5 locuri de cea mai bună clasare din carieră.

AUTOR: F.S.