You are currently viewing Au ars aproape complet 26 de apartamente în incendiul de la Craiova

Au ars aproape complet 26 de apartamente în incendiul de la Craiova

Un incendiu violent a izbucnit, joi dimineață, într-un bloc din Craiova și s-a extins și la imobilele din apropiere. Flăcările au fost stinse după aproximativ cinci ore. 

Un număr de 80 de persoane au fost evacuate sau au ieșit singure din blocurile cuprinse de flăcări. Patru au primit îngrijiri medicale – una are arsuri la mâini, iar trei au suferit atacuri de panică.

La fața locului au intervenit 200 de pompieri, jandarmi, polițiști, medici de la ambulanță.

26 de apartamente din cele trei blocuri au ars aproape în totalitate în urma incendiului de joi dimineaţa. Pompierii au fost agresaţi de localnicii supăraţi că le ard casele şi intervenţia nu este suficient de rapidă.

ISU Dolj a comunicat că pompierii au venit imediat după ce au primit apelul la 112.

Primul apel a fost primit de pompieri la 8.08, iar ei au ajuns la 8.20. Președintele asociației de locatari spune că a sunat la 8.03.

Reprezentanți ai primăriei și prefectul au venit la fața locului, celor rămași fără case li s-au promis locuințe – aproximativ 80 de locuințe sunt disponibile. 14 familii au cerut să fie trecute pe această listă.

Accesul maşinilor de pompieri a fost dificil din cauza străzilor înguste, a maşinilor parcate şi a unui zid de beton care împrejmuieşte un teren privat, neputându-se interveni cu apă din toate lateralele blocului. Şeful ISU Dolj a anunţat că hidranţii din zonă au funcţionat, dar cantitatea de apă de care a fost nevoie a fost foarte mare.

Din primele informații furnizate de locatari, incendiul ar fi izbucnit de la o lumânare lăsată aprinsă de proprietarul unei garsoniere.

Oficial, nu a fost stabilită cauza incendiului.

Editor: I.F.A.