You are currently viewing Premierul Marcel Ciolacu, întrevedere cu Marina Wes, director regional al Băncii Mondiale pentru UE

Premierul Marcel Ciolacu, întrevedere cu Marina Wes, director regional al Băncii Mondiale pentru UE

Premierul Marcel Ciolacu a avut joi o întrevedere la Palatul Victoria, cu o delegație a Băncii Mondiale, condusă de Marina Wes, director regional pentru Uniunea Europeană. Întânirea a avut loc în contextul pregătirilor pentru următorul Cadru de parteneriat de țară (Country Partenrship Framework) cu instituția financiară internațională.

Marina Wes a preluat de curând mandatului actual în cadrul BM. Ciolacu i-a mulțumit pentru suportul pe care Banca Mondială îl acordă României în domeniul situațiilor de urgență și în ceea ce privește construirea de centre de tratament pentru arși.

Marcel Ciolacu a arătat că Guvernul României este în dialog cu Comisia Europeană, pentru a stabili de comun acord abordarea optimă. Cu acest prilej, șeful Executivului a apreciat “preocuparea Grupului Băncii Mondiale în ce privește alinierea acțiunilor sale cu cele întreprinse la nivelul Comisiei Europene și asigurarea complementarității cu acestea”.

Totodată, premierul Ciolacu a arătat că definirea opţiunilor de politici în următorul Cadru de parteneriat de ţară trebuie să aibă în vedere rezultatele unui dialog şi unei consultări publice cât mai largi, corelate cu obiectivele definite în programul de guvernare şi cele urmărite de România în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Oficialii Băncii Mondiale au evidenţiat colaborarea strânsă cu ministerele partenere din România, au apreciat succesele ţării noastre şi au reiterat intenţia de aprofundare a colaborării pentru o Românie incluzivă, ecologică, prosperă şi rezilientă”, se arată într-un comunicat al Guvernului.

Oficialii Băncii Mondiale au evidențiat colaborarea strânsă cu ministerele partenere din România.

Editor: I.F.A.