You are currently viewing Arest preventiv pentru un bărbat din Gura Foii, surprins la volan, deși avea permisul suspendat!

Arest preventiv pentru un bărbat din Gura Foii, surprins la volan, deși avea permisul suspendat!

În urma cercetărilor efectuate de polițiști, sub coordonarea procurorului de caz, față de un bărbat a fost dispusă măsura arestării preventive pentru 30 de zile!

La data de 7 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Găești, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Găești, au reținut pentru 24 de ore un bărbat de 50 de ani, din comuna Gura Foii.

Acesta este cercetat în cadrul unui dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană al cărei permis de conducere i-a fost anulat și refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

Din investigațiile efectuate a reieșit faptul că, la data de 6 septembrie a.c., bănuitul ar fi condus un autoturism, pe DN 7, în orașul Găești, deși avea anulat permisul de conducere.

Totodată, la solicitarea polițiștilor, acesta ar fi refuzat să se supună prelevării de mostre biologice în vederea depistării prezenței unor substanțe psihoactive.

Pe parcursul zilei de astăzi, persoana în cauză a fost prezentată Judecătoriei Găești, față de aceasta fiind dispusă măsura arestării preventive pentru 30 de zile.

Notă: Facem precizarea că, în cazul prezentat, efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

IPJ DÂMBOVIȚA