You are currently viewing Debut solemn al Zilelor Cetății Târgoviște 2023

Debut solemn al Zilelor Cetății Târgoviște 2023

Astăzi au debutat Zilele Cetății Târgoviște, ediția 2023. Ca în fiecare an, manifestările au fost deschise de slujba de prăznuire a Maicii Domnului oficiată la Catedrala Arhiepiscopală din Târgoviște, de unde autoritățile locale, județene și invitații au plecat în procesiune la Curtea Domnească unde a avut loc ședința festivă a Consiliului Local Municipal.

„Am luat parte la ședința festivă a Consiliului Local Târgoviște desfășurată în Sala Tronului a Curții Domnești, unde mi-am reafirmat sprijinul pentru toate lucrurile bune și frumoase pregătite și de astăzi înainte târgoviștenilor de către administrația locală.
Lăsând la o parte pragmatismul cifrelor care evidențiază investițiile ultimilor ani în Târgoviște, rezultatele echipei conduse de Daniel Cristian Stan se văd și se simt în starea de bine pe care locuitorii urbei noastre o trăiesc.
Mă bucur că instituția pe care o conduc, Consiliul Județean Dâmbovița, este parte a unor proiecte ce transformă Cetatea de Scaun, așa cum proiectele unice pe care le-am gândit pentru Dâmbovița schimbă fața întregului județ.
Acum, la ceas aniversar, un lucru este cert: calea pe care municipiul Târgoviște a intrat nu a fost niciodată mai clară, iar drumul este unul spre un oraș mai puternic, mai sănătos, mai sigur, cu oameni zâmbitori și mândri de locul în care trăiesc, muncesc și își cresc copiii și nepoții”, a transmis președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan.

La manifestări a fost prezent și prefectul județului Dâmbovița. Claudia Gilia a trecut în revistă momente importante din istoria fostei Cetăți de Scaun a Țării Românești, subliniind moștenirea importantă care ne-a fost lăsată și la înălțimea căreia trebuie să ne ridicăm.

Sărbătorim împreună ziua Municipiului Târgoviște!
Celebrăm istoria, cultura și contribuția noastră la consolidarea valorilor și idealurilor naționale, piloni importanți pe care se sprijină identitatea poporului nostru.
Târgoviște a fost mărturia multor evenimente istorice importante care au marcat destinul nostru și ne-au definit identitatea unică. Astăzi, Târgoviște este un loc în care tradiția și modernitatea se împletesc armonios.
Orașul nostru se dezvoltă în fiecare zi, indiferent dacă vorbim de investițiile din fonduri europene, guvernamentale, locale sau ale mediului privat sau de implicarea fiecăruia dintre noi. Am făcut progrese semnificative în dezvoltarea infrastructurii, educației, sănătății și a calității vieții pentru toți locuitorii noștri. Împreună, construim o comunitate puternică și unită, care continuă să se dezvolte și să prospere în fiecare zi.
Să nu uităm că Târgoviște a fost un centru important pentru dezvoltarea țării și a jucat un rol semnificativ în configurarea României moderne. Iată câteva aspecte care arată importanța orașului nostru pentru cultura și istoria României:
Târgoviște a fost una dintre cele mai importante capitale ale Țării Românești. Orașul a fost un centru administrativ și politic crucial în diferite perioade ale istoriei românilor. Aici au funcționat curțile domnitorilor Valahiei.
Târgoviște are un bogat patrimoniu cultural și istoric, inclusiv monumente și clădiri istorice, cum ar fi Turnul Chindiei, Biserica Domnească sau Curtea Domnească, care reprezintă mărturii ale gloriei trecute a orașului. Aceste locuri au fost mărturii ale momentelor cruciale din istoria românilor.
Târgoviște a inspirat numeroși scriitori, poeți și artiști români de-a lungul timpului. Evenimentele și locurile din oraș au fost subiecte frecvente în literatură și artă, contribuind la dezvoltarea culturii naționale.
Orașul găzduiește numeroase instituții de învățământ și cultură, care contribuie la dezvoltarea educației și cunoașterii în România.
Așadar, Târgoviște reprezintă o parte integrală a istoriei și culturii românești, fiind un simbol al mândriei naționale și al legăturii dintre trecut și prezent. Orașul rămâne un loc de importanță culturală și istorică semnificativă pentru România, cu o moștenire bogată care continuă să inspire și să unească oamenii din întreaga țară.
În numele meu și al Instituției Prefectului, vă doresc tuturor o zi a Municipiului Târgoviște plină de bucurie, armonie și prosperitate.
La mulți ani, Târgoviște!”, a transmis Claudia Gilia, Prefectul Județului Dâmbovița.

„Târgoviște este nu doar un simplu oraș pentru noi, ci esteprietenul nostru dintotdeauna”, a transmis primarul municipiului, în alocuțiunea sa.

„De la această legătură plecăm de fiecare dată, când organizăm Zilele Cetății, care vrem să fie mai mult decât o simplă petrecere în aer liber, vrem să fie o stare de spirit unică, o provocare a mândriei de târgoviștean, o provocare a patriotismului local, o bucurie sinceră împărtășită cu prieteni noi și vechi, cu vecini de cartier, cu târgovișteni de toate vârstele, profesiile și pasiunile, cu oameni care, oricât de diferiți ar fi, au un punct comun de întâlnire – iubesc acest oraș, îl respectă și îl ocrotesc.

De aici pleacă și obligația și responsabilitatea noastră, a celor care vă vorbim, îndatorați să creștem și să dezvoltăm orașul pe măsura încrederii pe care ne-ați acordat-o. Personal, nu am cuvinte să vă mulțumesc în fiecare zi pentru asta. Încerc s-o fac, punându-mi toată priceperea și buna credință în slujba târgoviștenilor, muncind pentru ca orașul să arate așa cum ni-l dorim (…) suntem pe un drum bun și vom continua, pentru că eu nu-mi uit niciodată promisiunile, până la ultima virgulă”, a subliniat edilul târgoviștean.

AUTOR: F.S.