You are currently viewing Ministrul Culturii: am bătut în cuie să nu crească TVA la carte, să nu crească TVA la bilete pentru spectacole şi concerte

Ministrul Culturii: am bătut în cuie să nu crească TVA la carte, să nu crească TVA la bilete pentru spectacole şi concerte

Ministrul Culturii, Raluca Turcan, a declarat, sâmbătă, la Digi24, că nu va creşte cota TVA la carte şi la biletele pentru spectacole şi concerte, după discuţiile pe care le-a avut cu reprezentanţii din Ministerul Finanţelor Publice.

În negocierile cu Ministerul Finanţelor, reducerea cheltuielilor a fost unul din primele aspecte discutate. Şi am bătut în cuie să nu crească TVA la carte, să nu crească TVA la bilete pentru spectacole şi concerte, astfel încât să stimulăm consumul de cultură şi să creştem accesul la cultură.

Mai mult decât atât, pentru că mă preocupă ce se întâmplă cu cititul, cu accesul la cultură în România, ministerul poate să deruleze anual nişte programe culturale, care au un plafon care variază, iar anul acesta proiectul cel mare de acces la cultură l-am făcut pe lectură şi pe stimularea cititului şi editurii de carte”, a precizat Raluca Turcan, citată de News.ro.

Ministrul PNL a mai precizat că instituţia pe care o conduce a finanţat prezenţa ţării noastre la târguri de carte internaţionale.

editor: I.F.A.