You are currently viewing Neymar a depășit recordul lui Pele și a devenit cel mai bun marcator din istoria naţionalei Braziliei

Neymar a depășit recordul lui Pele și a devenit cel mai bun marcator din istoria naţionalei Braziliei

Atacantul brazilian Neymar (31 de ani) l-a depăşit pe legendarul Pele şi a devenit cel mai bun marcator din istoria naţionalei, după ce a marcat de două ori împotriva Boliviei (5-1), vineri, la Belem, în preliminariile Cupei Mondiale din 2026, conform news.ro.

Neymar a ratat un penalti în minutul 17, dar apoi a înscris în minutele 61 şi 90+3, reuşind să ajungă la 79 de goluri în 125 de apariţii pentru Brazilia.

Sunt foarte fericit, nu am cuvinte. Nu mi-am imaginat niciodată că voi atinge acest record. Vreau să spun că faptul că l-am realizat nu înseamnă că sunt mai bun decât (Pele) sau decât orice alt jucător din echipa naţională„, a declarat brazilianul presei după meci.

Pelé, care a murit la 29 decembrie 2022, la vârsta de 82 de ani, a înscris 95 de goluri în 113 meciuri internaţionale. Dar această cifră, care include golurile sale în meciurile amicale dintre Seleçao şi cluburi sau echipe oficiale din statele braziliene – pe care Federaţia braziliană de fotbal (CBF) le acceptă – nu este recunoscută de FIFA.

Media lui Edson Arantes do Nascimento, alias Pelé, singurul fotbalist care a câştigat trei Cupe Mondiale (1958, 1962, 1970), rămâne totuşi mai mare decât cea a succesorului său, cu 0,84 goluri pe meci (77 în 92 de apariţii), faţă de 0,63 pentru noul jucător de la Al-Hilal.

Editor: I.F.A.