You are currently viewing România strălucește la canotaj cu două medalii de aur

România strălucește la canotaj cu două medalii de aur

Simona Radiş şi Ancuţa Bodnar au câștigat medalia de aur la Campionatele Mondiale de canotaj de la Belgrad, la fel ca și barca de 8+1 feminin.

Româncele Simona Radiş şi Ancuţa Bodnar au fost de neoprit la Campionatele Mondiale de canotaj de la Belgrad, unde au câștigat, duminică, medalia de aur în proba de dublu vâsle, așa cum s-a întâmplat și cu echipajul de 8+1 feminin.

Aceasta este cea de-a 26-a victorie consecutivă a celor două sportive, care au dominat de la un cap la celălalt ultimul act din Serbia. Ele s-au instalat pe prima poziție încă de la startul cursei, iar pe parcurs nu au făcut altceva decât să își mărească avansul față de celelalte bărci, care nu le-au putut face față.

Ancuța Bodnar și Simona Radiș au fost cronometrate cu 06:46.94, timp cu 3,4 secunde mai bun decât al ocupantei locului secund, Lituania, și cu 3,51 superior celui înregistrat de echipa care a completat componența podiumului de la Belgrad, Statele Unite ale Americii.

Cele două românce vor concura împreună, la dublu vâsle, și anul viitor, la Jocurile Olimpice de la Paris.

Barca de 8+1 a României, formată din Magdalena Rusu, Roxana Anghel, Adriana Adam, Iuliana Buhuș, Mădălina Bereș, Maria Tivodariua, Ioana Vrînceanu, Amalia Bereș și cârnaciul Victoria-Ștefania Petreanu, a câștigat duminică medalia de aur, a doua pentru delegațioa noastră la această ediție a CM.

Editor: I.F.A.