You are currently viewing Mircea Geoană, astăzi, la Răcari: ambiția mea este să redăm copiilor șansa de a face școală, pentru a avea un viitor

Mircea Geoană, astăzi, la Răcari: ambiția mea este să redăm copiilor șansa de a face școală, pentru a avea un viitor

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a fost prezent, astăzi, în județul Dâmbovița. Oficialul a participat la ceremoniile de deschidere a noului an școlar de la două unități de învățământ din Răcari, Școala gimnazială și Liceul Teoretic „Ion Ghica”. Cu acest prilej, Geoană a vorbit despre dorința sa ca în România copiii să primească șansa la educație, acesta fiind practic viitorul nostru al tuturor, nu doar al fiecărui elev în parte.

„Viitorul României se construiește în fiecare sală de clasă, din fiecare localitate, nu doar în cele renumite, din orașele mari, și, de aceea, mă bucur că astăzi am ajuns la Ghergani și la Răcari, pentru deschiderea noului anului școlar.

Educația nu este doar despre cărți și note, ci despre construirea unui viitor care oferă oportunități, stabilitate și, mai ales, încredere. Educația este un pod între generații, care ne ajută să înțelegem ce am realizat, unde am greșit și ne indică unde ar trebui să ajungem. Prin educație, pornim șantierul pentru viitor!

Lucrând la NATO, am văzut că educația este totodată temelia păcii, stabilității și inovării, este arma noastră cea mai puternică în lupta pentru păstrarea securității.

Superputerea fiecărui copil este să schimbe lumea în bine, prin cunoaștere și determinare. Iar noi trebuie să îi ajutăm să își atingă potențialul, pentru că doar un sistem de educație bun duce la o economie performantă, ce creează locuri de muncă pentru tineri, la ei acasă”, a subliniat secretarul general adjunct al NATO.

AUTOR: F.S.