You are currently viewing Decalogul primarului comunei Voinești, la început de an școlar

Decalogul primarului comunei Voinești, la început de an școlar

Un nou an școlar a debutat, iar străzile împrejmuitoare unităților școlare au fost luate cu asalt de părinții care își duc copiii la școli. Părinți care cu prima ocazie, aruncă cu vorbe nu tocmai drăguțe celorlalți participanți la trafic, oferind o lecție tristă elevilor aflați lângă ei. Acesta este doar unul dintre fenomenele care revin în actualitate odată cu reînceperea cursurilor, iar primarul comunei Voinești, gabriel Sandu, aduce în atenția protagoniștilor câteva reguli care, dacă nu au fost învățate în școală, ar trebui să facă parte măcar din pachetul de bază al celor șapte ani de acasă.

„Bine de știut sau re(amintit)!
• Menirea școlii este să întărească educația primită în anii copilăriei, (cei șapte ani de acasă).
Încercați să reutilizați cuvinte de genul: „Bună ziua!, Bună dimineața!, Vă rog!, Mulțumesc!, Iertați-mă!, Am greșit!, etc”.
• Scoateți din uz cuvinte de genul: „Așa vreau eu!, Cine ești tu?, Nu vreau!, Ești obligat să mă treci clasa?, De ce?, Nu-mi pasă!,”
• Prezența la școală este OBLIGATORIE! La fel și prezența în clasă și la orele de curs.
• Microbuzele școlare vor opri numai în stațiile stabilite, nu la fiecare poartă.
• Cea mai bună testare pentru consumul de droguri este părintele: „Agitație, nervozitate, lipsă de poftă de mâncare, insomnie, ochi injectați, irascibil, anturajul”
• Cât despre noi, considerăm că ne-am făcut datoria prin crearea celor mai bune condiții pentru desfășurarea orelor de curs.
Primarul dumneavoastră vă dorește:
1. Un an sănătos!
2. Rezultate pe măsura muncii depuse!
3. Un an școlar foarte disciplinat!
❗️ BINE DE RESPECTAT!”

AUTOR: F.S.