You are currently viewing Kim Jong-un a ajuns în Rusia după o călătorie de două zile cu trenul

Kim Jong-un a ajuns în Rusia după o călătorie de două zile cu trenul

Kim Jong-un a ajuns în Rusia, marți dimineață, cu trenul său blindat, după cum a anunţat Ministerul Apărării din Coreea de Sud.

Ministerul Apărării Naţionale consideră că liderul nord-coreean Kim Jong Un a intrat în Rusia în această dimineaţă cu un tren privat”, au declarat marţi oficialii ministerului, după ce media nord-coreene şi Kremlinul au confirmat călătoria liderului nord-coreean, fiind prima sa deplasare în afara ţării din ultimii patru ani, relatează Agerpres.

Duminică, liderul nord-coreean Kim Jong Un a părăsit Phenianul cu trenul pentru a merge în Rusia, unde urmează să se întâlnească cu preşedintele Vladimir Putin, a anunţat marţi dimineaţa agenţia de presă nord-coreeană ACTC.

Kim Jong Un ”a plecat duminică după-amiază cu trenul pentru a merge în Federaţia Rusă”, a scris presa oficială. Experţii apreciază că întâlnirea dintre cei doi lideri la Vladivostok, în estul îndepărtat al Rusiei, s-ar putea concentra pe un acord privind armamentul, întrucât Vladimir Putin ar încerca să obţină arme din Coreea de Nord pentru războiul din Ucraina. Coreea de Nord ar căuta să obţină tehnologii avansate de la Rusia pentru programul său de sateliţi şi submarine.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a dat asigurări luni, înainte de anunţul oficial al călătoriei, că nu este programată nicio întrevedere Kim-Putin în cadrul forumului economic de la Vladivostok.

Editor: I.F.A.