You are currently viewing Iohannis de Ziua Pompierilor: Tragedia de la Crevedia a reprezentat o încercare teribilă pentru pompierii noştri

Iohannis de Ziua Pompierilor: Tragedia de la Crevedia a reprezentat o încercare teribilă pentru pompierii noştri

Tragedia de la Crevedia a fost o „încercare teribilă” pentru pompierii români, susține președintele Klaus Iohannis, într-un mesaj transmis de Ziua Pompierilor.

Fie că se confruntă cu flăcările unui incendiu devastator, fie că acţionează în mijlocul unei furtuni dezlănţuite sau intervin în cazul unui accident grav, aceşti salvatori curajoşi acţionează fără ezitare, punând pe primul loc siguranţa noastră. Demonstrează un curaj autentic, alimentat de dorinţa sinceră de a ajuta şi de a proteja. Tragedia de la Crevedia a reprezentat o încercare teribilă pentru pompierii noştri, iar gândurile noastre se îndreaptă astăzi şi către cei răniţi în acele explozii devastatoare. Asemenea evenimente dramatice ne reamintesc cât de importantă este pregătirea noastră, a comunităţilor şi a societăţii în general pentru a preveni şi a gestiona eficient situaţiile de criză”, afirmă Iohannis.

Colaborarea eficientă dintre instituţii guvernamentale, societate civilă şi cetăţeni în ceea ce priveşte pregătirea pentru situaţiile de urgenţă trebuie să devină regula, şi nu excepţia. De aceea, susţin cu fermitate continuarea proiectelor şi a campaniilor publice care informează şi pregătesc populaţia pentru a face faţă unor astfel de situaţii”, arată șeful statului.

Editor: I.F.A.