You are currently viewing DÂMBOVIȚA: Turistă accidentată ajutată de jandarmii montani și salvamontiști

DÂMBOVIȚA: Turistă accidentată ajutată de jandarmii montani și salvamontiști

Jandarmii din cadrul Postului Montan Zănoaga împreună cu salvamontiști ai Serviciului Județean Salvamont Salvaspeo Dâmbovița au intervenit astăzi, 15 septembrie a.c., în sprijinul unei persoane accidentate.

Turista, o femeie în vârstă de 61 de ani, din Regatul Unit, a plecat împreună cu alte patru persoane într-o drumeţie pe traseul montan Zănoaga – Cheile Zănoagei. La un momentdat, pe traseu, în încercarea de a traversa peste un pârâu, femeia s-a accidentat la piciorul drept, fiind în imposibilitatea de a-și mai continua deplasarea și a apelat la ajutorul jandarmilor montani.

Ajunşi la faţa locului, în apropierea Cheilor Zănoagei jandarmii montani și salvamontiștii i-au acordat turistei măsurile de prim-ajutor, prin imobilizarea piciorului cu atele.

Ulterior femeia a fost transportată cu targa – UT 2000, în condiţii de siguranţă, până la sediul postului montan, de unde a fost preluată de un echipaj SMURD și condusă la Spitalul Județean de Urgență Târgoviște pentru investigații și îngrijiri medicale de specialitate.

Turiştii aflaţi în dificultate în Munții Bucegi pot apela cu încredere numărul unic de urgenţă „112” sau numerele de telefon 0749.058037/ 0749.034639 pentru a solicita sprijinul jandarmilor montani.