You are currently viewing Noutăți despre starea răniților din exploziile de la Crevedia

Noutăți despre starea răniților din exploziile de la Crevedia

Ministerul Sănătăţii a transmis, astăzi, că trei pacienţi răniţi în urma exploziilor din Crevedia, care au fost transferaţi în străinătate, sunt în continuare intubaţi şi ventilaţi mecanic. Unul dintre pacienţii transferaţi la Milano are suprafaţă corporală arsă peste 90%, fiind intubat şi ventilat mecanic, stabil hemodinamic, necesită suport vasopresor intensiv. Starea sa este critică, fiind monitorizat intensiv continuu. A fost transferat ulterior într-o altă unitate medicală din Italia, înalt specializată în tratarea arsurilor, a transmis ministerul

De asemenea, doi pacienţi transferaţi la Lubeck (Germania) sunt intubaţi şi ventilaţi mecanic, stabili hemodinamic, fără modificări în ultimele 24 de ore. Ei prezintă arsuri pe 40% şi 30% din suprafaţa corpului.

Alţi şapte răniţi în exploziile de la Crevedia se află internaţi în spitale din străinătate.

Un pacient internat iniţial la Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti şi transportat apoi la Bergen, în Norvegia, care inițial avea arsuri pe mai mult de 25% din suprafaţa corpului, a fost externat ieri. Acesta este al doilea pacient externat de la clinici din afara ţării, după ce un altul, aflat la Graz, a fost externat săptămâna trecută.

În România mai este internat doar un pacient, la Spitalul Clinic de Urgenţă Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri.

Până în prezent, au fost externaţi 42 de pacienţi (40 din spitale din ţară şi unul din Graz, Austria, unul Bergen, Norvegia), iar cinci au decedat.

AUTOR: F.S.