You are currently viewing MORENI: Bănuit de comiterea infracțiunii de încălcarea unui ordin de protecție, arestat preventiv pentru 30 de zile

MORENI: Bănuit de comiterea infracțiunii de încălcarea unui ordin de protecție, arestat preventiv pentru 30 de zile

La data de 14 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Moreni, în urma cercetărilor efectuate sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Moreni, au reținut pentru 24 de ore un bărbat, de 41 de ani, din localitate.

Cel în cauză este bănuit că, în perioada 3-5 septembrie a.c., s-ar fi apropiat de imobilul soției sale, o femeie, de 43 de ani, din Moreni, încălcând ordinul de protecție emis pe numele lui.

La data de 15 septembrie a.c., în urma prezentării în fața magistraților, pe numele acestuia a fost emis un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Bărbatul a fost depus în Centrul de Reținere și Arest Preventiv din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița.

În cauză, cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunii de încălcarea de către persoana împotriva căreia a fost emis un ordin de protecție a măsurilor prevăzute de art. 38 și dispuse prin ordinul de protecție, faptă prevăzută de art. 47 din Legea nr. 217/2003.

Notă: Facem precizarea că, în cazul prezentat, efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

IPJ DÂMBOVIȚA