You are currently viewing O fată minoră a reclamat că a fost violată la Școala de Vară a AUR

O fată minoră a reclamat că a fost violată la Școala de Vară a AUR

O fată de 17 ani din Slobozia a mers sâmbătă, pe 16 septembrie, la Secţia de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean din localitate unde a reclamat că a fost agresată sexual în hotelul în care a fost cazată în timp ce participa Şcoala de vară a AUR, organizată în Staţiunea Neptun-Olimp. Formațiunea a anunțat că va colabora cu forțele de ordine și va pune la dispoziția listele de participanți și imaginile înregistrate de camerele de supraveghere din hotel.

Polițiștii din Constanța au intervenit, pe 15 septembrie, la Școala de Vară a AUR după ce părinții fetei au semnalat că această nu răspundea la telefon. În acel moment, minora a spus că nu a fost victima unei infracțiuni, potrivit precizărilor IPJ Constanța. Acest lucru nu contrazice însă plângerea depusă de fată.

În comunicatul inițial, IPJ Ialomița preciza că victima s-a prezentat pe 16 septembrie la spital unde a spus că a fost victima unui viol, iar, în propria reacție, AUR precizează că un incident a avut loc în noaptea de 15 spre 16 septembrie când victima a ajuns într-o stare avansată de ebrietate.
La data de 15 septembrie a.c., în jurul orei 23.30, poliţişti din cadrul Poliţiei staţiunii Neptun au fost sesizaţi, de o femeie, cu privire la faptul că fiica sa minoră, de 17 ani, aflată în tabără, nu răspunde la telefon. Poliţiştii s-au deplasat la faţa locului, unde au identificat-o pe minoră în camera hotelului unde era cazată, împreună cu alte două persoane de sex feminin”, au precizat reprezentanţii IPJ Constanţa.

Atunci, polițiștii nu au descoperit urme care să indice o agresiune, iar fata a precizat că nu a fost victima unei infracțiuni.

Minora nu prezenta urme vizibile de violenţă şi a declarat că nu a fost victima vreunei infracţiuni, în acest sens fiind încheiat proces-verbal. În prezenţa poliţiştilor, aceasta a vorbit, la telefon, cu mama sa, căreia i-a adus la cunoştinţă faptul că nu a fost victima vreunei infracţiuni”, spune IPJ Constanța.

A doua zi, fata s-a prezentat la Spitalul Județean din Slobozia unde a spus că a fost victima unui viol. Ea a spus, că în noaptea de 15 spre 16 septembrie, a consumat alcool cu mai multe persoane din delegaţie, iar când s-a trezit a simţit dureri în zona inghinală și a observat că prezintă urme de sânge.
AUR a anunțat, în prima reacție oficială de la apariția scandalului, că va pune la dispoziţia poliţiei listele de participanţi şi imaginile video înregistrate pe camerele hotelului pentru a stabili circumstanțele incidentului sesizat.
Despre cele întâmplate, formațiunea mai subliniază că avea cunoștintă doar despre un eveniment în care o minoră a ajuns într-o stare avansată de ebrietate.

Potrivit partidului, după incident, „părinţii tinerei, alertaţi de modul în care aceasta discuta la telefon, au sunat la poliţie şi au cerut intervenţia unui echipaj la faţa locului”. „La sosirea oamenilor legii, tânăra a fost cooperantă şi a recunoscut că a consumat singură alcool. Ca urmare a verificărilor efectuate şi neconstatând nimic suplimentar, poliţiştii au considerat că tânăra poate rămâne peste noapte în locaţie pentru a se reface. În dimineaţa zilei următoare, minora a fost trimisă acasă de organizatori, alături de doi însoţitori care au predat-o părinţilor. La fel ca toţi ceilalţi participanţi minori, tânăra a venit la Şcoala de vară cu acordul părinţilor”, precizează formațiunea.

Editor: I.F.A.