You are currently viewing Recunoaștere națională, pentru managerul Teatrului Tony Bulandra din Târgoviște, Mihai Constantin Ranin

Recunoaștere națională, pentru managerul Teatrului Tony Bulandra din Târgoviște, Mihai Constantin Ranin

O nouă recunoaștere, pentru managerul Teatrului Tony Bulandra din Târgoviște. Mihai Constantin Ranin, reputat regizor și scenograf, a primit Premiul pentru Scenografie, acordat de Uniunea Artiștilor Plastici din România.

În cadrul istoric oferit de Sala Barocă a Muzeului de Artă din Timișoara, a avut loc, la finalul săptămânii trecute, Gala Premiilor Uniunii Artiștilor Plastici din România, cel mai important eveniment cultural al forului reprezentativ al artiștilor vizuali profesioniști din țara noastră.

Evenimentul, susținut de Ministerul Culturii și având parteneri instituții importante ale vieții culturale și educaționale din Timișoara – Capitală Culturală a Europeiꓽ Muzeul Național de Artă, Direcția pentru Cultură și Patrimoniu Timișoara, Facultatea de Arte și Design a Universității de Vest Timișoara, Filiala Timișoara a UAP din România, s-a bucurat de prezența unui număr mare de personalități culturale, politice și economice. Peste 20 de artiști au de la această ediție în biografie un premiu deosebit de important și foarte râvnit – Premiul Uniunii Artiștilor Plastici din România.

Evita – Tango (2022, Teatrul „Tony Bulandra” Târgoviște), Don Juan (2022, Teatrul de Vest Reșița), Dispariții (2023, Teatrul „Sava Ognyanov” din Ruse, Bulgaria), Argonautas (2023, coproducție româno-coreeană, Teatrul „Tony Bulandra” Târgoviște) sunt principalele spectacole, din ultimul an teatral, pentru scenografia cărora i-a fost decernat premiul lui Mihai Constantin Ranin.

AUTOR: F.S