You are currently viewing DÂMBOVIȚA: Patru persoane, acuzate violare de domiciliu, lovire sau alte violențe, arestate de polițiști

DÂMBOVIȚA: Patru persoane, acuzate violare de domiciliu, lovire sau alte violențe, arestate de polițiști

La data de 19 septembrie a.c., în urma continuării cercetărilor de polițiștii din cadrul Secției nr. 1 Poliție Rurală Târgoviște, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgoviște, pe numele a patru bărbați, cu vârste cuprinse între 19 și 39 de ani, au fost prezentați judecătorului de drepturi și libertăți pentru dispunerea unor măsuri preventive.

Astfel, față de doi dintre aceștia s-a dispus măsura controlului judiciar pentru 60 de zile, iar față de ceilalți doi, măsura arestului al domiciliu pentru 30 de zile.

Cei patru sunt cercetați într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de violare de domiciliu, lovire sau alte violențe și violență în familie, fiind inițial reținuți pentru 24 de ore și ulterior prezentați magistraților.

Din investigațiile efectuate a reieșit că, în noaptea de 26 august a.c., bănuiții ar fi pătruns fără drept în curtea unui imobil din Nucet, unde ar fi agresat fizic patru bărbați cu vârste cuprinse între 25 și 54 de ani..

Totodată, cu prilejul cercetărilor efectuate în cadrul dosarului penal întocmit, la data de 28 august a.c., un bărbat și o femeie au fost arestați preventiv pentru 30 de zile.

În cauză, polițiștii continuă cercetările sub coordonarea procurorului de caz, pentru dispunerea măsurilor procedurale stabilite de lege.

Facem precizarea că, în cazul prezentat, efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

IPJ DÂMBOVIȚA