You are currently viewing Explozie la bordul unei nave, între Sulina și Canalul Bîstroe

Explozie la bordul unei nave, între Sulina și Canalul Bîstroe

O explozie a avut loc miercuri dimineață, 20 septembrie, între Sulina și Canalul Bîstroe, la aproximativ 25 de mile în larg, la o navă sub pavilion Togo.

Autoritățile române au evacuat marinarii de pe navă și urmează să îi aducă în Sulina pentru îngrijiri medicale.

Reprezentanţii Autorităţii Navale Române (ANR) au anunţat că nava care a suferit o explozie, miercuri dimineaţă, în zona Sulina, a fost remorcată către Golful Musura şi eşuată în siguranţă.

De asemenea, specialiştii au montat în jurul navei un baraj antipoluare pentru a proteja zona de eventualele scurgeri de hidrocarburi. Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa a deschis un dosar penal în acest caz, potrivit Digi 24.

Nava sub pavilion Togo care a suferit în această dimineaţă o explozie a fost remorcată de o navă aparţinând Administraţiei Fluviale a Dunării de Jos către Golful Musura şi a fost eşuată în siguranţă. Operaţiunea s-a finalizat în jurul orei 15.00. Se va monta un baraj antipoluare în jurul navei pentru a proteja zona de eventualele scurgeri de hidrocarburi. Navigaţia nu a fost afectată din cauza incidentului”, au transmis reprezentanţii ANR.

Editor: I.F.A.