You are currently viewing VĂCĂREȘTI: Control al polițiștilor de la arme, explozivi și substanțe periculoase, în colaborare cu Garda de Mediu

VĂCĂREȘTI: Control al polițiștilor de la arme, explozivi și substanțe periculoase, în colaborare cu Garda de Mediu

La data de 18 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, împreună cu reprezentanți de la Garda Națională de Mediu-Comisariatul Județean Dâmbovița, au efectuat un control la o societate comercială, în localitatea Văcărești, unde au constatat că nu s-ar fi respectat prevederile legale privind protecția mediului conform O.U.G. nr.195/2005.

Astfel, s-a constatat că operatorul economic a depozitat vehicule scoase din uz care ar prezenta scurgeri de hidrocarburi direct pe sol.

În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de poluarea prin evacuarea, în atmosferă sau pe sol, a unor deșeuri ori substanțe periculoase și neluarea măsurilor de eliminare totală a substanțelor și preparatelor periculoase care au devenit deșeuri.

În plus, a fost aplicată o sancțiune contravențională în valoare de 40.000 de lei, pentru încălcarea prevederilor art. 21 din Legea nr. 212/2015 privind modalitatea de gestionare a vehiculelor și a vehiculelor scoase din uz.