You are currently viewing Planul roșu activat după ce magistrala de gaz de la Călimăneşti a explodat

Planul roșu activat după ce magistrala de gaz de la Călimăneşti a explodat

Autorităţile din Vrancea au activat, în noaptea de miercuri spre joi, Planul Roşu de Intervenţie, după ce un incendiu a cuprins o magistrală de gaz, potrivit News.ro. La ora 1.30 a fost activat Planul Roșu de intervenţie. 

Incendiu magistrală gaz, în localitatea Călimăneşti. Intervine Secţia de Pompieri Adjud cu 2 autospeciale de stingere cu apă şi spumă, Staţia de Pompieri Panciu 2 autospeciale de stingere cu apă şi spumă şi Detaşamentul de Pompieri Focsani 1 autospecială de stingere cu apă şi spumă”, a transmis ISU Vrancea.

Patru oameni au murit, iar alţi cinci au fost răniţi, după ce o magistrală de gaz din localitatea Călimăneşti a fost cuprinsă de flăcări. Incendiul a fost urmat de o explozie, iar din primele informații se pare că muncitorii care operau un utilaj au atins conducta. Cei patru muncitori care și-au pierdut viața erau angajaţi ai unei firme care lucrează la construcţia autostrăzii A7.

La faţa locului au intervenit şase autospeciale de stingere cu apă şi spumă, o autospecială transport personal şi victime multiple, patru ambulanţe SMURD, două autospeciale de stingere de la SVSU Mărăşeşti, cinci ambulanţe SAJ Vrancea precum şi mai multe echipaje de jandarmi şi poliţie.

La acest moment nu mai există niciun pericol, incendiul a fost lichidat.

Societatea de distribuţie a gazelor care gestionează magistrala a anunţat că alimentarea cu gaze nu va fi întreruptă la Focşani, Adjud şi Odobeşti.

Editor: I.F.A.