You are currently viewing Târgoviștenii au dat, astăzi, „Marea dictare”

Târgoviștenii au dat, astăzi, „Marea dictare”

Ziua Educației a fost marcată într-un mod inedit, la Târgoviște. Rotary Club Târgoviște alături de Primăria Municipiului, Școala Gimnazială Coresi, Biblioteca Județeană “Ion Heliade Rădulescu” și Librăria „Fragilistic” au organizat „Marea dictare”, în Piața Mihai Viteazul din Târgoviște, pentru a aduce un omagiu limbii române. Târgoviștenii s-au prezentat în număr mare la ședința de verificare a cunoștințelor de gramatică și ortografie, s-au așezat în băncuțe, cu mic, cu mare și au scris conștiincioși.

„”Marea Dictare” a adus astăzi, în Piața Mihai Viteazul, câteva sute de elevi, părinți, bunici și cadre didactice care au ales să facă cel mai frumos exercițiu: să scrie!
Ne-a onorat cu prezența și cu povestea scriitoarea Doina Ruști.
Felicitări cadrelor didactice de la Școala Gimnazială „Coresi” pentru inițiativa acestui eveniment, care ne dorim să devină tradiție, acasă, la Târgoviște!
Este un lucru minunat să vezi copii fericiți în băncuțe, scriind în liniște, după dictare, să vezi părinții alături, implicați și bucuroși, să vezi profesori care fac ce știu ei mai bine: clădesc oameni. Tuturor, felicitări!”, a transmis viceprimarul municipiului Târgoviște, Monica Ilie.

AUTOR: F.S.