You are currently viewing Un nou incendiu de vegetație uscată, astăzi, în Dâmbovița. Pompierii reamintesc că arderea resturilor vegetale este STRICT INTERZISĂ!

Un nou incendiu de vegetație uscată, astăzi, în Dâmbovița. Pompierii reamintesc că arderea resturilor vegetale este STRICT INTERZISĂ!

Un nou incendiu de vegetație uscată s-a produs, astăzi, în județul Dâmbovița. Pompierii au fost chemați de urgență să intervină, în jurul prânzului, în orașul Titu, acolo unde a fost afectată de foc o suprafață de aproximativ 10 ha. De această dată nu s-au înregistrat victime, iar echipajul Detașamentului de Pompieri Titu a reușit să localizeze și să lichideze toate focarele. Sunt însă situații în care situația degenerează în adevărate drame. Tocmai de aceea, pompierii dâmbovițeni fac un nou apel la populație.

Pagubele care se înregistează zi de zi sunt considerabile pentru fauna din zona afectată de foc și pentru mediul înconjurător.
Facem apel la cetățeni să dea dovadă de responsabilitate și să conștientizeze că focul, scăpat de sub control, poate produce pagube materiale însemnate, punând în pericol chiar viața semenilor.
ISU Dâmbovița le reamintește cetățenilor că arderea vegetației uscate și a resturilor vegetale este STRICT INTERZISĂ, dacă nu se impune ca măsură fitosanitară de combatere a răspândirii unor boli sau dăunători specifici.
În condiții de vânt, incendiile de vegetație uscată se întind cu repeziciune pe o suprafață foarte mare, iar pompierii depun un efort considerabil pentru a opri propagarea flăcărilor.
Astfel de situații pot deveni dezastruoase mai ales dacă în zonele arzânde se află locuințe, păduri sau instalații tehnologice”, transmite ISU Dâmbovița.

AUTOR: F.S.