You are currently viewing Cel puțin 40 de persoane și-au pierdut viața, iar 779 au fost rănite în urma atacurilor palestinienilor asupra Israelului

Cel puțin 40 de persoane și-au pierdut viața, iar 779 au fost rănite în urma atacurilor palestinienilor asupra Israelului

Ministerul israelian al Sănătății a publicat un nou bilanț al victimelor, potrivit căruia, cel puțin 40 de persoane și-au pierdut viața, iar 779 au fost rănite în urma atacurilor palestinienilor. Mai multe înregistrări video publicate de Forțele de Apărare Israeliene arată mai multe avioane care atacă Gaza, dar și explozii puternice.

Printre țintele forțelor israeliene se numără și un stâlp de electricitate.

Gruparea Hamas susține că a luat ostatice mai multe persoane. A postat un videoclip care arată cel puțin trei bărbați în civil ținuți captivi de militanți, susținând că cei trei sunt soldați israelieni.

În aceeași ordine de idei, șeful diplomației europene, Josep Borrell, cataloghează, posibilele luări de ostatici, drept o încălcare a dreptului internațional și cere eliberarea acestora.

Urmărim cu atenție veștile care vin din Israel. Condamnăm fără echivoc atacurile Hamass. Această violență îngrozitoare trebuie să înceteze imediat. Terorismul și violența nu rezolvă nimic”, a declarat acesta.

Premierul Beniamin Netanyahu a a susținut o declarație de presă în care a anunțat că Israelul e în război. Comunicatul integral:

Cetăţeni ai Israelului. Suntem în război. Nu o operaţiune, nu o escaladare, un război. În această dimineață, Hamas a lansat un atac surprinzător criminal împotriva statului Israel și a cetățenilor săi. Am convocat șefii sistemelor de securitate. În primul rând, am dat instrucțiuni să curățăm așezările de teroriștii care s-au infiltrat. Această operațiune se desfășoară în aceste ore.

În același timp, am ordonat o mobilizare extinsă a rezervăștilor și o operațiune de răzbunare cu o putere și o amploare pe care inamicul nu a cunoscută niciodată. Inamicul va plăti un preț pe care nu l-a cunoscut niciodată. Între timp, fac apel către toți cetățenii Israelului să respecte cu strictețe instrucțiunile Armatei și instrucțiunile Comandamentului Intern. Suntem într-un război și îl vom câștiga”.

Editor: I.F.A.