You are currently viewing La Palatul Regal din București au fost sărbătoriți 140 de ani de la inaugurarea Castelului Peleș

La Palatul Regal din București au fost sărbătoriți 140 de ani de la inaugurarea Castelului Peleș

Majestatea Sa Custodele Coroanei române a găzduit, în Sufrageria de Stat de la Palatul Regal, sărbătorirea a 140 de ani de la inaugurarea Castelului Peleș, în prezența ASR Principele Consort și a ASR Principesa Sofia.

Au fost invitați reprezentanți ai instituțiilor Statului român, membri ai Corpului Diplomatic, reprezentând un mare număr de țări ale Uniunii Europene, alături de Republica Moldova și Japonia. Au fost reprezentate Parlamentul României, Ministerul Apărării Naționale, Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Culturii, Biserica Ortodoxă Română, Academia Română, Crucea Roșie română, mediul de afaceri, mediul academic, administrațiile locale și presa.

Muzica Reprezentativă a Ministerului Apărării Naționale a susținut un recital de muzică clasică și contemporană, iar Monetăria Statului a lansat o medalie jubiliară Castelul Peleș – 140 de ani, realizată în argint și în bronz, al cărei prim exemplar a fost dăruit Majestății Sale Margareta. Deputatul Alexandru Muraru a rostit un discurs despre semnificația statală, identitară, istorică și culturală a edificiului sărbătorit.