You are currently viewing Valentin Calcan: Pârtia Cocora va fi, cu siguranță, una dintre cele mai căutate pârtii de ski din România

Valentin Calcan: Pârtia Cocora va fi, cu siguranță, una dintre cele mai căutate pârtii de ski din România

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a anunțat, ieri, că a fost finalizat Masterplanul domeniului schiabil Cocora, parte integrantă a Stațiunii de Interes Național Peștera-Padina. Este vorba de aproximativ 2.700 metri de pârtie cu o pantă între 20% și 30%, fapt care o va include în categoria pârtiilor pentru începători, dar și pentru schiorii de nivel intermediar.
Zona schiabilă va avea instalații de transport pentru schiori și o porțiune dedicată serviciilor și dotărilor all-seasons. Aici va fi amplasat un restaurant, astfel încât turiștii să beneficieze de o priveliște deosebită. Toate acestea vor face din pârtia din zona montană dâmbovițeană un punct de atracție, la nivel național, este de părere Valentin Calcan, președintele Asociației Turistice Peștera Padina.

Pârtia Cocora, cu plecare de la 2.162 m altitudine și sosire ceva mai sus de 1.500 m va fi cu siguranță una dintre cele mai căutate pârtii de ski din România!
Ca și comparație, pârtiile din Poiana Brașov pleacă de la 1.690 m (Vf Cristianu Mare) și se opresc la 1.030 m (cine a schiat acolo știe că sunt numai câteva săptămâni cu zăpadă până jos din cauza altitudinii mici. În rest, se schiează numai pe zona superioară)”, scrie Valentin Calcan, pe pagina sa de socializare.

AUTOR: F.S.