You are currently viewing Cabinetul de securitate al Israelului declară stare de război

Cabinetul de securitate al Israelului declară stare de război

Cabinetul de securitate al Israelului declară stare de război în urma atacurilor organizaţiei extremiste palestiniene Hamas, a anunţat duminică biroul premierului israelian Benjamin Netanyahu.

Biroul lui Netanyahu a precizat că războiul, care a făcut sute de morţi de ambele părţi de la valurile de atacuri ale Hamas de sâmbătă, urmate de lovituri israeliene ca represalii, a fost „impus Israelului printr-un atac terorist criminal din Gaza”, informează DPA, citată de Agerpres.

Soldaţii israelieni au misiunea de a evacua în termen de 24 de ore toţi locuitorii din zonele israeliene din jurul Fâşiei Gaza, unde „lupte eroice sunt în desfăşurare pentru eliberarea ostaticilor„, a declarat duminică purtătorul de cuvânt al armatei israeliene, citat de France Presse.

Misiunea noastră pentru următoarele 24 de ore este să evacuăm toţi rezidenţii din jurul Gazei”, a declarat generalul Daniel Hagari într- o conferinţă de presă, a doua zi după ce mişcarea palestiniană Hamas a lansat o ofensivă împotriva Israelului.

Editor: I.F.A.