You are currently viewing Două tinere acuzate de punerea în circulație a mai multor bancnote false la Bâldana și Băleni, arestate de polițiști!

Două tinere acuzate de punerea în circulație a mai multor bancnote false la Bâldana și Băleni, arestate de polițiști!

La data de 8 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Dâmbovița, în urma cercetărilor efectuate sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgoviște, au reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, două tinere de 23 și 24 de ani, din București.

Pe parcursul acestei zile, cele două persoane vor fi prezentate magistraților cu propunere de arestare preventivă, fiind cercetate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de punerea în circulație de valori falsificate și înșelăciune.

În fapt, la data de 5 octombrie a.c., bănuitele ar fi achiziționat diverse produse alimentare, de pe raza localității Băleni și Bâldana, contravaloarea bunurilor fiind achitată cu bancnote falsificate, în cupiură de 100 de lei.

Ulterior, la data de 7 octombrie a.c., polițiștii de la structura de combatere a criminalității organizate, cu sprijinul politistilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița, au depistat cele două tinere în municipiul Târgoviște, în timp ce s-ar fi deplasat cu un autoturism.

În urma controlului efectuat, polițiștii au descoperit o altă bancnotă din cupiură de 100 de lei, precum și alte produse alimentare și de igienă, existând suspiciunea punerii în circulație și a altor bancnote contrafăcute.

Totodată, din investigațiile efectuate, s-a stabilit că cele două persoane ar fi intrat în posesia a 50 de bancnote contrafăcute pe care, în perioada 4-7 octombrie a.c., le-ar fi pus în circulație pe raza județelor Dâmbovița, Prahova, Ilfov și Giurgiu.

În cauză, cercetările continuă, sub coordonarea procurorului de caz, pentru documentarea întregii activități infracționale.

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală şi de prezumţia de nevinovăţie.

IPJ DÂMBOVIȚA