You are currently viewing Ionel Petre: Cine sabotează turismul românesc?

Ionel Petre: Cine sabotează turismul românesc?

România se promovează la Paris cu colantări pe 17 autobuze turistice și pe 100 de panouri publicitare. Co toate acestea, țara noastră nu a fost prezentă la Târgul internațional de turism de la Paris (IFTM Top Resa), care s-a desfășurat, în perioada 3-5 octombrie, astfel că touroperatorii și companiile de turism nu au putut promova destinațiile turistice românești. Cine sabotează turismul românesc?, se întreabă în acest context politicianul Ionel Petre.

„Dacă avem ceva sustenabil, ce ne poate propulsa printre țările care merită vizitate, acesta este turismul. Relieful ne avantajează, oferta turistică este tot mai diversificată și la standarde ce răspund multor așteptări…ne mai lipsește voința politică pentru promovarea României.
Asistăm la decizii aberante, la atitudini contrare intereselor românilor și ale României.
⁉️ Vă mai amintiți de fotografia care a devenit virală cu standul României la târgul de turism de la New York din 2022, unde am reușit (contra-) performanța de a ne prezenta ca în anii ‘70, cu niște fotografii printate pe coli A4 atârnate jenant pe o pânză neagră?!
Am sperat că am învățat ceva din această rușine.
Grav este că anul acesta lecția de la New York s-a tradus prin absența totală a României de la Târgul de la Paris.
Frați români, cât mai tolerăm acest sabotaj evident la adresa intereselor naționale ale românilor?!
Susținem și promovăm turismul în alte țări, în loc să încurajăm dezvoltarea și să promovăm turismul național?!
Cine plătește pentru pierderile României din acest sector?!
Turismul poate deveni un contributor important la PIB-ul României”, scrie Secretarul General la Partidul Republican din România, pe pagina sa de socializare.

AUTOR: F.S.