You are currently viewing Cătălin Predoiu: Polițiștii recrutați din sursă externă nu sunt deloc pregătiţi

Cătălin Predoiu: Polițiștii recrutați din sursă externă nu sunt deloc pregătiţi

Ministrul de interne, Cătălin Predoiu, a declarat duminică, 8 octombrie, la Digi24, că deficitul de personal în structurile MAI este de aproximativ 20 la sută, iar cadrele provenite din sursă externă nu sunt pregătite pentru această meserie.
În ultimii ani s-a produs o penurie de personal în rândurile structurilor MAI. În mare, e vorba de pensionări anticipate. Deficitul de personal e undeva, în medie, de 20 la sută pe toate structurile. E vorba de aproximativ 35.000-40.000 de oameni, statisticile nu sunt clare, fiindcă fluctuează această situaţie”, a spus Cătălin Predoiu, potrivit news.ro.

În locul lor, s-a procedat în anii anteriori la un sistem de recrutare din sursă externă care să acopere acest deficit de personal. Şi sunt aproximativ 25.000 de oameni care au luat locul celor 35.000-40.000 plecaţi la pensie. Promoţia Academiei însumează aproximativ 600 de cursanţi. Ei (n.red. – cei angajaţi din sursă externă) nu sunt deloc pregătiţi, ei intră într-un proces de pregătire şi aici este şi vulnerabilitatea, şi anume că cei 35.000 care au plecat au plecat la o vârstă de 45-50 de ani, deci în vârful carierei profesionale, cu un maximum de experienţă acumulată, cu un maximum de expertiză. Şi au plecat cu ea acasă, ca să spun aşa”, a afirmat el.

Editor: I.F.A.