You are currently viewing Marele Premiu la Gala Premiilor pentru Directorii Anului a fost câştigat de directoarea unei școli din Iaşi

Marele Premiu la Gala Premiilor pentru Directorii Anului a fost câştigat de directoarea unei școli din Iaşi

Marele Premiu la cea de-a VII-a ediţie a Galei Premiilor pentru Directorii Anului a fost câştigat de Raluca Mariana Cozma, directoare la Şcoala Gimnazială „Ion Ghica” din Iaşi.

Premiul a fost oferit în cadrul unui eveniment organizat, luni seara, de Asociaţia pentru Valori în Educaţie (AVE), la Ateneul Român.

Acest premiu vine ca o recunoaştere a muncii mele de management de peste 13 ani. Mulţumesc din suflet AVE pentru desfăşurarea acestui eveniment, singurul eveniment din ţară care valorizează activitatea managerială şi scoate din anonimatul unor liste punându-i în faţa dumneavoastră pe directorii de şcoli, evidenţiind efortul, munca şi performanţele acestora. Mulţumesc din suflet pentru că mi-aţi dat ocazia să vă arăt ce lucruri minunate se fac în şcoli. (…) Sunt un director al experimentelor, un director care şi-a desfăşurat activitatea atât în mediul urban, cât şi în mediul rural, atât într-o şcoală cu peste 900 de elevi, cât şi într-o şcoală cu mai puţin de 200 de elevi. În toate şcolile în care vremelnic am fost director am încercat să aduc conexiunea cu comunitatea, să devină şcoala un centru al vibraţiei pentru întreaga comunitate, să dau sens învăţării şi să dau valoare inovaţiei şi creativităţii la loc de cinste în învăţarea de zi cu zi”, a spus Raluca Maria Cozma.

În cadrul evenimentului au mai fost oferite premiile:

* Directorul Anului pentru Egalitate de Şanse – Rosemarie Delia Cocoană – Şcoala Gimnazială Eşelniţa, judeţul Mehedinţi;

* Directorul Anului pentru Inovare – Vasile Benedek – Liceul Tehnologic „Ioan Ossian” din Şimleu Silvaniei, judeţul Sălaj;

* Directorul Anului pentru Antreprenoriat – Diana Brătucu – Şcoala Gimnazială „Traian” din Craiova, judeţul Dolj.

Gala Premiilor pentru Directorii Anului este un eveniment unic în România, care aduce în atenţia publică poveştile de succes ale liderilor educaţionali din şcoli. Anul acesta, peste 200 de directori din aproape toate judeţele ţării au aplicat pentru unul dintre cele patru premii.

Pentru fiecare categorie, sunt urmărite criterii diferite de eligibilitate. Pentru Inovare, sunt căutaţi liderii care gândesc altfel, găsesc soluţii inovatoare, abordează într-un mod cu totul diferit o problemă cronică a şcolii pe care o coordonează. La categoria Antreprenoriat, sunt premiaţi directorii ale căror iniţiative demonstrează eficienţă antreprenorială în situaţii în care resursele nu sunt suficiente iar la Egalitate de şanse, directorii care reuşesc să aducă mai aproape de şcoală elevii vulnerabili din comunităţile lor. Marele premiu este acordat acelui director de şcoală care surprinde prin calităţi de leadership excepţionale, viziune şi rezultate remarcabile care fac o diferenţă pentru copii.

Editor: I.F.A.