You are currently viewing Qatarul negociază cu Hamas un schimb de prizonieri cu Israelul

Qatarul negociază cu Hamas un schimb de prizonieri cu Israelul

Mediatori din Qatar au avut convorbiri de urgenţă cu oficiali ai Hamas pentru a încerca să negocieze eliberarea femeilor şi copiilor israelieni capturaţi de gruparea militantă şi deţinuţi în Gaza, în schimbul eliberării a 36 de femei şi copii palestinieni din închisorile israeliene, scrie Reuters, citând surse.

Qatarul a luat legătura cu oficiali ai Hamas din Doha şi Gaza, a declarat sursa, după ce gruparea islamistă a lansat un asalt din Gaza asupra unor oraşe israeliene, ucigând peste 700 de israelieni şi luând zeci de ostatici.

Numărul exact de femei şi copii israelieni ţinuţi ostatici pe care Hamas îi oferă în potenţialul schimb pentru 36 de femei şi copii palestinieni prizonieri identificaţi de gruparea islamistă nu este clar, a spus sursa.

Detalii despre negocierile care se concentrează asupra eliberării a 36 de palestinieni din închisorile israeliene nu au fost raportate anterior.

Numărul ostaticilor israelieni ţinuţi în Gaza rămâne de asemenea neclar, dar se crede că Hamas a capturat sâmbătă femei, copii, bătrâni şi soldaţi.

Editor: I.F.A.