You are currently viewing Astăzi, a fost turnată prima porțiune de asfalt pe DN 7 Bâldana-Titu

Astăzi, a fost turnată prima porțiune de asfalt pe DN 7 Bâldana-Titu

Un proiect mult-așteptat de dâmbovițeni avansează cu pași repezi. Astfel, astăzi, a fost turnată prima porțiune de asfalt, din proiectul de lărgire la 4 benzi a drumului național DN7 Bâldana-Titu, între localitățile Bâldana și Slobozia Moară (km 31,800 și 32,200), pe o lățime de 4.5 m. Pe acest tronson, s-au realizat stabilizarea balastului, stratul de fundație, stratul de formă din balast, s-au făcut săpături, decofrare elevație și armare elevație, forare și turnare piloți, s-au spart piloți culee, s-a montat grinda de încercare compresiune.

Potrivit președintelui Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, valoarea totală a lucrărilor se ridică la 288.000.000 de lei, acestea constând în:
extinderea la 4 benzi a 21,4 km ai DN 7 BÂLDANA-TITU;
– construirea a 4 poduri noi și reabilitarea altor 3;
– amenajarea de parcări de scurtă durată pe ambele sensuri.
– Lucrările pe DN7 Bâldana – Titu vin în completarea proiectului de lărgire la 4 benzi a 44 de km ai drumului național DN71 Bâldana-Târgoviște. Tronsonul este deja în etapă de proiectare. Valoarea obiectivului de investiții este aici de 1.000.000.000 de lei.
Totodată, este semnat contractul de modernizare a celor 58,8 km ai DN71, drum național care leagă Târgoviște de Sinaia. Contractul are o valoare de 1.378.000.000 de lei.
Sunt trei investiții majore pentru județul Dâmbovița! Am reușit să le deblocăm și iată că am ajuns și la faza de turnare de covor asflatic, precizează Corneliu Ștefan.

AUTOR: F.S.