You are currently viewing Klaus Iohannis va efectua o vizită oficială, miercuri, în Ungaria

Klaus Iohannis va efectua o vizită oficială, miercuri, în Ungaria

Klaus Iohannis va efectua o vizită oficială în Ungaria, miercuri, la invitația președintei Katalin Novak, informează Administrația Prezidențială.

Vizita, prima de acest gen din ultimii 14 ani, va reprezenta „o ocazie pentru a discuta, la acest nivel, despre stadiul relației de Parteneriat Strategic și despre perspectivele de dezvoltare a acestuia, precum și despre modalitățile concrete de aprofundare a dialogului bilateral”, spune Administrația Prezidențială.

Președintele Klaus Iohannis va arăta, la Budapesta, că Parteneriatul Strategic dintre cele două țări reprezintă un instrument fundamental, care a vizat structurarea cooperării bilaterale pe baze noi, moderne, pragmatice și de respect reciproc, în beneficiul tuturor cetățenilor români și ungari, indiferent de etnie. Cadrul oferit de acesta a condus, timp de peste 20 de ani, la rezultate importante în plan economic, prin creșterea și diversificarea schimburilor comerciale”, susține Administrația Prezidențială.

Președintele României va reitera interesul și deschiderea părții române pentru o cooperare constructivă, pragmatică și transparentă cu Ungaria, stat vecin membru UE și aliat NATO, în vederea dezvoltării de proiecte de interes comun și a obținerii de rezultate concrete, pe baza și în spiritul principiilor și valorilor incluse în documentele fundamentale care definesc parametrii relației bilaterale”, se mai arată în același comunicat.

Klaus Iohannis și Katalin Novak vor analiza situația regională, europeană și globală, din perspectiva războiului din Ucraina, și vor vorbi și despre sprijinul pentru cei mai afectați parteneri din regiune, în special Republica Moldova.

Editor: I.F.A.