You are currently viewing Liderii Statelor Unite, Marii Britanii, Franței, Germaniei și Italiei au emis o declarație comună în care exprimă “sprijinul ferm” pentru Israel

Liderii Statelor Unite, Marii Britanii, Franței, Germaniei și Italiei au emis o declarație comună în care exprimă “sprijinul ferm” pentru Israel

Liderii Statelor Unite, Marii Britanii, Franței, Germaniei și Italiei au emis o declarație comună în care exprimă “sprijinul ferm” pentru Israel, “condamnă Hamas fără echivoc” și avertizează alți dușmani ai Israelului să nu încerce să profite de situație.

“Exprimăm clar faptul că acțiunile teroriste ale Hamas nu au nicio justificare, nicio legitimitate și trebuie să fie condamnate universal. Terorismul nu poate fi niciodată justificat”, se arată în declarația comună, emisă marți noaptea de liderii celor mai puternice națiuni occidentale.

Documentul vorbește despre atrocitățile comise de teroriștii Hamas în sudul Israelului, inclusiv despre masacrul de la festivalul de muzică Nova, dar conține și un avertisment ferm pentru orice altă țară de a se amesteca în conflict sau de a obține orice fel de avantaje de pe urma acestuia:

“Țările noastre vor sprijini Israelul în eforturile sale de a se apăra pe sine ca țară, precum și poporul său, împotriva unor asemenea atrocități. În plus, subliniem că acesta nu este un moment pentru ca vreo parte ostilă Israelului să exploateze aceste atacuri pentru a căuta orice fel de avantaje”.

Editor: I.F.A.