You are currently viewing Susținători ai Hamas au sărbătorit în stradă, în Germania, atacul asupra Israelului

Susținători ai Hamas au sărbătorit în stradă, în Germania, atacul asupra Israelului

O rețea pro-palestiniană a sărbătorit, la Berlin, atacul Hamas asupra Israelului. Președintele federal, Frank-Walter Steinmeier, este revoltat, iar politicienii creștin-democrați și ai Partidului Verzilor cer examinarea interzicerii unor asociații, ca și eventuala retragere a unor cetățenii germane, notează hotnews.ro.

Președintele federal, Frank-Walter Steinmeier, a asigurat Israelul de „solidaritatea deplină” a Germaniei, după atacul major al Hamas. „În această perioadă dificilă, Germania stă ferm alături de Israel – poporul israelian se poate baza pe asta, iar evreii din Germania se pot baza pe asta”, a spus Steinmeier, în cadrul unui eveniment la Palatul Bellevue, citat de Tagesschau.de.

Steinmeier a criticat ferm mitingurile de solidaritate cu Hamas, din Germania.

„Nu putem tolera încercările de a celebra atacurile brutale de stradă, asupra Israelului”, a spus Steinmeier. „Oricine aplaudă această teroare nu numai că degradează victimele, ci calcă în picioare demnitatea umană și Constituția noastră germană. Un astfel de comportament mă îngrozește, mă dezgustă”.

Israelul are „dreptul de a se apăra pe sine și poporul său. Dar Germania trebuie, de asemenea, „acum să fie deosebit de vigilentă” și „să protejeze viața evreiască în țara noastră”, a mai spus Steinmeier.

Editor: I.F.A.