You are currently viewing Bărbat din Șelaru, arestat pentru violențe, violare de domiciliu și distrugere!

Bărbat din Șelaru, arestat pentru violențe, violare de domiciliu și distrugere!

La data de 9 octombrie a.c., în urma cercetărilor efectuate de polițiștii din cadrul Secției nr. 10 Poliție Rurală Petrești, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Găești, față de un bărbat de 33 de ani, din comuna Șelaru, a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore.

Ulterior, pe parcursul zilei de ieri, 11 octombrie, bărbatul a fost prezentat Judecătoriei Găești, pe numele acestuia fiind emis un mandat de arestare preventivă.

Din cercetările efectuate s-a stabilit că, la data de 5 octombrie a.c., bănuitul nu ar fi respectat măsurile stabilite printr-un ordin de protecție și s-ar fi apropiat de locuința fostei concubine, o femei de 67 de ani, din Șelaru.

Totodată, în perioada septembrie-octombrie a.c., ar fi agresat-o fizic pe aceasta, ar fi refuzat să părăsească imobilul femeii și ar fi provocat distrugeri unei ferestre.

În plus, la data de 4 octombrie a.c., pe fondul consumului de alcool, ar fi pătruns fără drept în curtea locuinței unei alte femei de 77 de ani, din Șelaru.

În cauză, cercetările continuă, sub supravegherea procurorului de caz, în cadrul dosarului penal întocmit pentru săvârșirea infracțiunilor de lovire sau alte violențe, violare de domiciliu, distrugere și încălcarea de către o persoană împotriva căreia a fost emis un ordin de protecție provizoriu a oricăreia dintre măsurile dispuse prin ordinul de protecție provizoriu.

Notă: Facem precizarea că, în cazul prezentat, efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

IPJ DÂMBOVIȚA