You are currently viewing Piloții ucraineni vor fi incluși în primul val de pregătire în cadrul centrului de instruire F-16 din România

Piloții ucraineni vor fi incluși în primul val de pregătire în cadrul centrului de instruire F-16 din România

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunțat marți, la București, că a agreat cu președintele Klaus Iohannis ca piloții Forțelor Aeriene ale Ucrainei să fie incluși în primul val de antrenament în cadrul centrului coaliției de antrenare a piloților pentru avioane F-16 pe care România îl va găzdui.

Am discutat cu domnul președinte cum să accelerăm pregătirile și am convenit ca piloții ucraineni să fie incluși în primul val de pregătire”, a spus Zelenski, conform unui comunicat difuzat și de președinția ucraineană.

În cadrul declarației comune semnate , cei doi președinți “au convenit asupra importanței începerii pregătirii piloților ucraineni în cadrul centrului de instruire dedicat F16 din România” și “au agreat ca piloții ucraineni să fie incluși în primul val de astfel de pregătire”. 

Cei doi lideri au remarcat că aceasta, alături de participarea militarilor ucraineni la alte facilităţi de antrenament din România, reprezintă o contribuţie importantă a României la consolidarea capacităţilor de apărare ale Ucrainei.

Editor: I.F.A.