You are currently viewing Doi bărbați din Mogoșești, reținuți 24 de ore pentru evaziune fiscală!

Doi bărbați din Mogoșești, reținuți 24 de ore pentru evaziune fiscală!

La data de 12 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, în urma cercetărilor efectuate sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dâmbovița, au reținut pentru 24 de ore doi bărbați de 30 și 58 de ani.

Pe numele celor doi bărbați au fost emise mandate de aducere, aceștia fiind conduși la sediul poliției pentru audieri.

Din investigațiile efectuate a reieșit că, în perioada 11 aprilie 2017 – 31 octombrie 2020, bărbații, în calitate de administratori ai unei societăți comerciale cu sediu în localitatea Mogoșești, s-ar fi sustras de la plata impozitelor și taxelor către bugetul de stat prin faptul că nu ar fi emis documente fiscale pentru peste 3.000 de livrări de piese auto second-hand, veniturile obținute nefiind evidențiate în contabilitate și fiscalizate.

Prejudiciul creat este estimat la peste 230.000 de lei.

Pe parcursul acestei zile, 13 octombrie, cei doi bănuiți vor fi prezentați magistraților pentru dispunerea unor măsuri preventive.

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de evaziune fiscală, faptă prevăzută de Legea nr. 241/2005.

Notă: Facem precizarea că, în cazul prezentat, efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

IPJ DÂMBOVIȚA