You are currently viewing Mircea Cosma, fost președinte al Consiliului Județean Prahova, și fiul său scapă de închisoare ca urmare a prescripției răspunderii penale

Mircea Cosma, fost președinte al Consiliului Județean Prahova, și fiul său scapă de închisoare ca urmare a prescripției răspunderii penale

Mircea Cosma, fost președinte al Consiliului Județean (CJ) Prahova, și Vlad Cosma, fiul său și fost deputat PSD, scapă de pedeapsa cu închisoarea, de 8, respectiv 5 ani, în dosarul de corupție în care au fost anchetați ca urmare a prescripției răspunderii penale.

Portalul instanţelor de judecată arată că  magistraţii de la Tribunalul au decis, joi, încetarea procesului penal împotriva lui Mircea Cosma pentru comiterea infracţiunilor de luare de mită (5 acte materiale) şi abuz în serviciu, (trei acte materiale) ca urmare a intervenţiei prescripţiei răspunderii penale.

Totodată, a fost dispusă  încetarea procesului faţă de Vlad Cosma pentru comiterea infracţiunii de trafic de influenţă (3 acte materiale), tot ca urmare a intervenţiei prescripţiei răspunderii penale.

Alți doi inculpați în dosar, Răzvan Alexe, om de afaceri, și Daniel Alixandrescu, fost director în CJ Prahova, au scăpat de proces tot datorită prescripției.

Instanţa a dispus și confiscarea de la inculpaţi a unei sume totale de peste 10,6 milioane de lei, însă decizia Tribunalului Prahova nu este definitivă.

Editor: I.F.A.