You are currently viewing O nouă producție emoționantă pe scena teatrului Tony Bulandra, piesa „Război” de Lars Noren

O nouă producție emoționantă pe scena teatrului Tony Bulandra, piesa „Război” de Lars Noren

O nouă producție emoționantă îi îmbie pe iubitorii artei dramatice să revină, la Teatrul Tony Bulandra din Târgoviște. O piesă, din păcate, extrem de actuală, în care războiul este personajul principal și care transpune publicul în lumea familiei unui soldat-erou, care se luptă pentru supraviețuire.

Războiul este, în aceste zile, pe prima pagină a ziarelor occidentale… Ucraina, Israel… Însă dramaturgul suedez Lars Noren nu a avut nevoie să privească la realitățile îngrozitoare ale conflictelor de azi, ca să scrie puternica piesă Război. Fiindcă nenorocirile generate de conflictele armate, şi de ieri, şi dintotdeauna sunt la fel.

Autorul textului, câştigător al Premiului Nordic al Academiei Suedeze (“micul Nobel”) s-a concentrat pe efectele unui război (de oriunde şi de oricând), asupra vieții familiei unui soldat-erou. Şi pe lupta ei pentru supraviețuire.
În ce fel se modifică existența oamenilor, sufletul şi mintea lor, în contextul violenței armate, care răstoarnă toate valorile umane?
Răspunsul, plin de empatie pentru suferința personajelor, îl veți afla în spectacolul Război, la Teatrul Tony Bulandra, Sala Studio. pe 15 octombrie, la ora 19.

AUTOR: F.S.