You are currently viewing Președintele CJD, la Sesiunea Plenară a Comitetului European al Regiunilor

Președintele CJD, la Sesiunea Plenară a Comitetului European al Regiunilor

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a participat, săptămâna aceasta, la Sesiunea Plenară a Comitetului European al Regiunilor, un eveniment „plin de întâlniri deosebit de interesante”. A 157-a sesiune a coincis și cu Săptămâna europeană a regiunilor și a orașelor, moment în care se oferă o atenție specială dezvoltării și cooperării la nivel local și regional.

O Uniune Europeană a sănătății pentru Europa și regiunile sale” și Dezbaterea privind starea regiunilor și a orașelor au fost două dintre temele reuniunii și pot spune că este încurajator să văd că există un angajament puternic în ceea ce privește sănătatea și dezvoltarea la nivel local și regional.
A fost momentul oportun și de a vorbi despre sursele de finanțare europene cu destinația reducerii deșeurilor și a impactului acestora asupra mediului.
M-am bucurat să constat că proiectul Consiliului Judeţean Dâmbovița, „Instalația de tratare a deșeurilor colectate separat și a centrului de aport voluntar deșeuri de la Șotânga”, în valoare de 94.500.000 de euro și pentru care avem și contractul de finanțare a primei etape semnat, este unul deosebit de apreciat, înscriindu-se în eforturile europene de protejare a mediului”, precizează Corneliu Ștefan.

Comitetul European al Regiunilor este Adunarea UE a reprezentanților locali și regionali. Din 1994, misiunea sa constă în a reprezenta și promova interesele autorităților regionale și locale în cadrul procesului decizional european. De la sediul său din Bruxelles, Comitetul European al Regiunilor contribuie la instaurarea unei uniuni tot mai strânse între popoarele și teritoriile Europei, în cadrul căreia deciziile să fie adoptate cât mai aproape de cetățenii europeni, în conformitate cu principiul subsidiarității.

Membrii CoR se întrunesc în sesiune plenară la Bruxelles, pentru a dezbate și adopta avize, rapoarte și rezoluții. Cu această ocazie, deputați ai Parlamentului European, comisari europeni, membri ai Consiliului și reprezentanți ai Președinției UE sunt invitați la sesiunea plenară, pentru a discuta chestiuni care prezintă un interes deosebit pentru orașe și regiuni.

AUTOR: F.S.