You are currently viewing Germania vrea să introducă controale la graniţele cu Polonia, Cehia şi Elveţia din cauza numărului mare de refugiați

Germania vrea să introducă controale la graniţele cu Polonia, Cehia şi Elveţia din cauza numărului mare de refugiați

Potrivit unor oficiali guvernamentali, Ministerul german de Interne va notifica Comisia Europeană cu privire la introducerea unor controale la frontierele cu Polonia, Republica Cehă și Elveția, deşi toate fac parte din spaţiul Schengen, scrie Biziday.

Motivează că, prin introducerea controalelor, Germania poate combate eficient contrabanda și intrările neautorizate în ţară.

Potrivit oficialilor din guvern, Germania elaborează, în cursul zilei de astăzi, avizul necesar demersului, pentru a-l prezenta apoi la Bruxelles.

Germania a introdus controale la graniţele sale cu Austria încă din 2015.
Ministrul german de interne, Nancy Faeser, s-a declarat deschisă, încă din luna septembrie, faţă de ideea introducerii de controale staţionare la frontierele cu Polonia şi Cehia. Politiciana social-democrată admite că această măsură, pe care a respins-o categoric până acum, poate fi o modalitate de combatere mai viguroasă a traficului de migranţi.
Editor: I.F.A.